بسم الله الرحمن الرحيم
شفتلكم طريقة هأجربها بأقرب وقت
لقلي البطاطس ,,, لآني من عشاق البطاطس ,,,
* تجيبوا البطاطس وتقشروها طبعا و تقطعوها أصابع
* أثناء التقطيع نحطـــ قدر به ماء و مقدار مناسب من الملح على النار
* ولما تغلي الميه نضع عليها مقدار فنجان صغير من الخل الابيض
* ونضيفــ البطاطس ونتركها لمدة خمس دقائق تغلي
* بعدين نصفيها من الماء و نسخن الزيت ونقليها عادي
* وراح تاخذ وقت اطول شوية من العادي في الزيت
لكن لا ننتظر حتى تأخذ لون أحمر
هنطلعها وهي شبه صفراء لأننا هنلاحظ انها هتكون مقرمشه جداً من الخارج
وبنفس الوقت طريه من الداخل
يعني لو تركناها لتاخذ اللون الأحمر او الذهبي الداكن هتطلع طرية زياده عن اللازم
جربوها ومش هتغيروا الطريقه دي أبدا
وعلى فكره هذة الطريقه بتكون راااااائعه مع تقطيع البطاطس حلقات رقيقه جداً مثل الشيبسي
جربوها مع الحلقات الرقيقه لكن طبعاً مع تقليل مدة الغلي
وهتحصلوا على طبق شيبسي ولا اروع
وممكن كمان تعملوا البطاطس علي شكل وردة
واليكم الخطوات بالصور
نغسل البطاطس ونقشرها خفيفاً ،
ثم نقطعها شرائح دائرية رفيعة جداً
كالمبينة بالصورة :
نقوم بلفها اسطوانية واحدة تِلوَ الأخرى.
ثم يتم تثبيتها بخلة الأسنان.
لكى تعطى شكل الوردة هكذا :
نسخن الزيت ، و نقدحه ،
ثم نضع فيه ورود البطاطس برفق.
تخرج وتصفى على ورق تنشيف
ثم يتم وضعها فى طبق به
أوراق البقدونس وتقدم.
وبــألــف هنــا عـــآآفيـــة’